spot_img

Thermanini zaposleni z odličnimi rezultati na gostinsko-turističnem tekmovanju

Sredi tega tedna, 8. in 9. oktobra, je v Portorožu potekal 65. Gostinsko-turistični zbor Slovenije (GTZ), v sklopu katerega so organizirali tudi tekmovanja v gostinskih in turističnih poklicih za delavce in dijake. Thermana Laško se je s svojimi zaposlenimi na številnih področjih odlično odrezala.

Urška Kužnik je postala absolutna zmagovalka v tekmovanju receptorjev, prejela je namreč zlato priznanje in zlato medaljo. Mojca Teršek je prejela zlato priznanje v tekmovanju receptorjev.  Albin Kolmanić Deželak si je prislužil zlato priznanje v pripravi in postrežbi kave. Slavica Pertinač in Lucija Jeršič pa sta dobili zlato priznanje v pripravi hotelske sobe.

Zaposleni se za tekmovanje odločijo sami

Nina Pader Topole iz Thermane Laško nam je povedala, da zaposleni sami izkažejo interes za prijavo na tovrstna tekmovanja. Seveda pa to od njih terja veliko priprav, vloženega truda in samoiniciativnosti.

»Glede na pridobljena priznanja, so se naši zaposleni res potrudili in vložili maksimalno veliko energije v priprave na tekmovanje,« jih je še pohvalila.

O tekmovanju in svojih vtisih ob zmagi je spregovorila tudi najboljša receptorka, Urška Kužnik, ki je, kot pravi, zares vesela, da ji je delodajalec omogočil udeležbo na GTZ,  v tekmovanju hotelskih receptorjev v Portorožu.

»Gre za prireditev s tradicijo, kjer imamo udeleženci odlično priložnost za nova poznanstva  ter izmenjavo informacij in novosti, ki so v turizmu stalnica. Delo hotelskega receptorja opravljam 10. leto. Vsak dan bolj sem prepričana, da je to eden najlepših poklicev na svetu. Je poklic, ki ti ogromno da. Pri svojem delu dnevno srečujem ljudi z različnih delov sveta, spoznavam njihove navade, sčasoma osvojiš tudi psihologijo ljudi. Nemalokrat pa se s stalnimi gosti stkejo tudi prijetne prijateljske vezi.«

Dodaja še, da je, kljub temu, da živimo v informacijski dobi, prepričana, da poklicev v gostinstvu in turizmu še dolgo ne bodo nadomestili “umetni” možgani, »ker čedalje bolj velja, da TURIZEM SMO LJUDJE,« je zaključila.

Predstavili tudi VR doživetje

Na GTZ-ju je Thermana Laško predstavila tudi svoje novo VR doživetje, skozi katerega se bodo uporabniki lahko postavili v čevlje Friderika Celjskega, ki bo poskusil rešiti svojo ljubezen, Veroniko Deseniško.

»Predstavljena pot od ideje do realizacije je naletela na zelo dobre odzive tako uporabnikov kot strokovne javnosti. Produkt so preizkusili tudi številni zaposleni v Slovenski turistični organizaciji ali nasploh v turistični branži, ki so bili nad doživetjem povečini navdušeni. Seveda pa je potrebno na tem mestu dodati, da se bo produkt nadgrajeval in širil. Tako imamo že v mislih kar nekaj izhodišč, kako nadaljevati z razvojem,« je povedala Nina Pader Topole. (MH)

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik