spot_img

Korak v Laškem s hodnikom za pešce varnejši

21. septembra, ko je v Laškem potekal Teden evropske mobilnosti, so otroci vrtca Laško postali varnejši v prometu. Občina Laško je namreč na relaciji Vrtec Laško- Cesta na Svetino otvorila hodnik za pešce, s katerim bo prečkanje ceste varnejše za vse krajane in krajanke, predvsem pa za otroke iz vrtca, ki so v cestnem prometu najšibkejša skupina.

Ob otvoritvi hodnika so občinarji pripravili program, ki ga je popestril nastop zborčka malčkov iz Vrtca Laško.

Vse zbrane je na dogodku pozdravil tudi župan občine Laško, ki je še posebej vesel, da so lahko varnost za otroke uredili v dogovoru z lastnikom ene od hiš ob hodniku, ki je pobudo za ureditev ceste ter podrtje dela njegove hiše dal kar sam.

Za pogostitev prisotnih so ob koncu prireditve poskrbeli otroci Vrtca, ki so zbranim ponudili pecivo in svežo limonado.

Občina Laško je v Tednu mobilnosti, ki ga v Evropi praznujemo že vse od leta 1998, torej poskrbela za kar nekaj investicij s katerimi bo naš korak v prometu varnejši. Poleg omenjene otvoritve so namreč omogočili tudi izposojo javnih koles na treh lokacijah v Laškem ter na eni lokaciji v Rimskih Toplicah.

Teden mobilnosti smo v občini Laško namesto enega tedna imeli kar 14 dni, saj so zaporo mestnega jedra organizirali tudi v soboto, 29. septembra, zaradi poteka prireditve »Laško med obema vojnama«.

Najpomembneje je, da smo na cesti zgled našim najmlajšim in namesto tega, da sedemo za volan koristimo javni prevoz, vožnjo s kolesom ali pa se do zadane destinacije kar sprehodimo. S tem ne naredimo nekaj dobrega zgolj za okolje, temveč tudi zase in svoje zdravje. (ŠJ)

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik