spot_img

Komunala Laško 30-70-90

V letošnjem letu Komunala Laško obeležuje kar tri pomembne jubileje. 30 let delovanja podjetja, 70 let komunalnih dejavnosti ter 90 let vodovoda v občini Laško.
Prav posebno noto so slavljenki posvetili 6. septembra, kjer so v Kulturnem centru Laško priredili proslavo, hkrati pa na ogled postavili razstavo zgodovinskih eksponatov.
Na dogodku so si zbrani ogledali film Bože Herek, ki se je za nekaj mesecev prelevila v kožo »komunalca« in tako približala vsakdanjik ljudi, ki so praktično dodatni družinski član vsakega gospodinjstva v laški občini. Herekova je ob jubilejih za Komunalo Laško izdala tudi knjigo z naslovom Tradicija, izkušnje, mladost, v kateri je popisala vse od zgodovine do današnjega pomena komunalnega podjetja.
Župan, Franc Zdolšek, je v svojem govoru izpostavil, kako pomembno je sodelovanje med najuspešnejšim podjetjem v občini ter Občino Laško, saj so izkušnje in medsebojna vzajemnost tiste vrednote, ki zagotavljajo kakovost.
Na prireditvi smo bili kot občinstvo priča tudi posebnim gostom, saj so nas s svojo glasbo razveseljevali člani zasedbe Big Band Laško, pod vodstvom Franja Mačka, nežnost in ženstvenost pa nam je s svojim glasbenim vložkom pričarala Manuella Brečko.
Seveda pa tako pomemben večer ni minil brez podelitev priznanj in zahval tistim, ki so najbolj zaslužni za to, da javno podjetje Komunala Laško posluje tako uspešno že vrsto let.
Zbornica komunalnega gospodarstva, ki deluje pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije, vsako leto podeluje prinanja za podjetniške dosežke na področju komunalnega gospodarstva v Sloveniji.
Letos je priznanje, kot dolgoletna pomembna članica zbornice, ki s svojim delom izkazuje strokovno, korporativno in etično odličnost, prejela Komunala Laško.
Priznanje je podjetju podelil predsednik Zbornice komunalnega gospodarstva, Miran Lovrič, ki se mu je ob čestitki pridružil tudi direktor Zbornice, Sebastjan Zupanc. Komunala Laško je prejela še posebno plaketo s strani Občine Laško, ki jo je direktorju podelil župan, Franc Zdolšek.
Komunala je svojim delavcem priznanja za dolgoletno delo podelila na dnevu odprtih vrat, dan pred proslavo, na samem dogodku pa so se spomnili tudi bivših direktorjev Milana Kačiča, Ivana Kende, Marjana Salobirja ter navsezadnje sedanjega direktorja,Tomaža Novaka, ki je na svoje »komunalce« še posebej ponosen.
Komunalci smo torej mi vsi, dejstvo pa je, da za nas skrbijo delovne roke, ki vsak dan za nami odvažajo tone nepotrebnih odpadkov. So tisti, ki skrbijo, da v snegu pridemo v službe, da je okolje v katerem prebivamo negovano in skrbno pokošeno, da so ceste čiste in prevozne, ter da ima vsako gospodinjstvo čisto pitno vodo. Nenazadnje so prav oni tudi tisti, ki nas pospremijo k večnemu počitku. Zatorej raje dvakrat premislite preden v smeti odvržete kos nepotrebne plastike. S tem pomagate »komunalcem«, da lažje skrbijo za prihodnost vas in vaših otrok. (ŠJ)

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik