spot_img

Zaključek projekta Poletni bralec

Tudi to poletje je Knjižnica Laško pripravila projekt Poletni bralec, s katerim želijo spodbuditi mlade, da berejo preko poletja. Zaključek projekta so v knjižnici pripravili 11. septembra, le-ta pa je potekal v okviru »Meseca skupnega branja«, ki letos nosi slogan »Bereš? Berem. Beriva skupaj.«

Tisti mladi bralci, ki sicer želijo sodelovati v projektu, morajo 1 mesec vsak dan prebirati knjige po svoji izbiri po vsaj 30 minut in petkrat obiskati laško knjižnico. Letos je projekt potekal že četrtič, v njem pa je sodelovalo še več mladih bralcev, kot lani. Kar 167.

Jerica Horjak, knjižničarka in informatorka, ki bdi nad projektom, je povedala, da jo veseli, da vedno več mladih sodeluje v projektu Poletni bralec. S tem se dvigujeta njihova bralna kultura in razgledanost. Za nagrado, ker so bili tako pridni, pa so mladi bralci dobili čisto svoj dan.

Zaključek s pravljičarko

Zaključek projekta Poletni bralec je potekal, kot že rečeno, minuli teden, pred laško knjižnico. Mladi obiskovalci so takrat lahko uživali v ugankah, pesmicah in pravljicah pravljičarke Anje Štefan. Otrokom je povedala kar dve pravljici, eno o zmaju, njegovi prelepi sestri in fantiču, ki jo je hotel za ženo, drugo pa o pametni princeski in prebrisanem mladeniču.

Med drugim je pravljičarka otrokom prebrala nekaj pesmic tudi iz svoje najnovejše knjige, ki je izšla ob 90. obletnici rojstva znamenite ilustratorke Marjance Jemec Božič. Knjiga je ilustrirana tako, da je nekaj pesmic ilustratorka ilustrirala na podlagi pesničinih pesmic, nekaj pesmic pa je Anja Štefan napisala na podlagi že obstoječih ilustracij Marjance Jemec Božič.

Vsake toliko sta se  pri spremljevalnem programu pravljičarki pridružila še njena hči Ana in Florjan Ajdnik, ki sta odpela nekaj njenih pesmic.

Najbolj so se veselili nagrad

Vsak otrok, ki je sodeloval v projektu Poletni bralec, si je prislužil simpatično majico. Vseeno pa so otroci najbolj neučakano pričakovali nagradni žreb, na katerem so knjižničarke Poletnim bralcem podarile 15 knjižnih nagrad in 1 glavno – darilni paket za 4 osebe v trampolin centru v Ljubljani. Žreb je določil, da je to dobila Klara Planko. (MH)

V programu so otroke zabavali pravljičarka Anja Štefan, njena hči Ana in kitarist Florjan Ajdnik. (Foto: Maja Horvat)

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik