spot_img

Mladi so z veseljem obiskovali poletne aktivnosti v Laškem

Delavnice v laški knjižnici so bile dobro obiskane v vseh enotah. (Foto: Knjižnica Laško)

Poletnih počitnic je že konec, a otrokom, ki so se udeleževali številnih aktivnosti, ki so bile ponujene to poletje v Laškem, ostajajo spomini. Poletje so preživeli v Knjižnici Laško, pa v Hiši generacij in seveda tudi na bazenih, ki jih je v našem okolju precej.

Delavnice v knjižnici so bile dobro obiskane

Laška knjižnica je tudi to poletje mladim Laščanom ponudila nabor raznolikih knjig, ki so jim krajšale čas in radi so posegli po njih, nam je zaupala Jerica Horjak, bibliotekarka – informatorka ter izposojevalka v Laškem in Rimskih Toplicah. Še toliko bolj zaradi bralnega projekta Poletni bralec. To pa še ni vse. Mladi so se namreč v laški knjižnici, v Laškem, Rimskih Toplicah in Radečah, lahko udeležili tudi mnogih raznolikih delavnic.

»Počitniške delavnice so bile, kot ponavadi, odlične. Lep obisk, čudoviti izdelki in polno dobre volje na vseh treh lokacijah. Zaključili smo jih s skupinskim izletom konec avgusta, ko smo se z avtobusom odpeljali na izlet v ljubljanski ZOO in preživeli zabaven dan,« je povedala Horjakova za TV Laško. Še posebej pa je izpostavila obiskanost vseh treh delavnic v Rimskih Toplicah, kjer je delavnice obiskovalo tudi več kot 20 otrok vseh starosti. »Še posebej so se zabavali pri izdelavi ladjic in “tekmovalni regati”. Seveda pa je bil v celoti najbolj poseben prav izlet v ZOO,« je zaključila.

Najbolj so se otroci, ki so obiskovali delavnice v laški knjižnici, razveselili izleta v ljubljanski živalski vrt. (Foto: Knjižnica Laško)

Poletje v Hiši generacij Laško

V Hiši generacij so pripravljali tudi mehiško hrano. (Foto. Hiša generacij Laško)

V Hiši generacij Laško so to poletje že šesto leto zapored v času poletnih počitnic pripravili ustvarjalne in druge aktivnosti, pod skupnim imenom Ustvarjalno poletje s Hišo generacij Laško, je za našo televizijo povedala Petra Kolšek, koordinatorka aktivnosti v le-tej.

Delavnice, katerih so se mladi lahko udeležili, so bile predvsem ustvarjalne; iz bombažne pisane preje so si spletli poletne obeske za ključe, z barvami, ki se svetijo v temi, so okrasili kozarce od marmelade, poslikali platna z milnimi mehurčki in še marsikaj. Bili so tudi trajnostni, saj so bombažne majice hitro in enostavno, z nekaj zarezami s škarjami in z nekaj vbodi s šivanko, spremenili v praktične naramne bombažne vrečke. Kuhali so in se celo potepali.

Odpravili so se na igre brez meja v Dom starejših Laško, naslednji dan pa so se odpravili na potovanje v Šentjur, v medgeneracijski center Pod Vrbco Šentjur, kjer so ustvarjali in se okrepčali. Na svoj zadnji potep so se ponovno odpravili v Dom starejših Laško, kjer so se tokrat nasmejali ob igri babice Družinskega gledališča Kolenc.

»V tem poletju smo v juliju in avgustu pripravili v Hiši generacij Laško 16 delavnic, pri katerih smo zabeležili 244 obiskov, v večini otrok v starostni skupini od 4 do 15 let,« je zaključila Kolškova.

Otroci, ki so obiskovali aktivnosti v Hiši generacij, so se občasno podali tudi na potep. (Foto. Hiša generacij Laško)

Poletje na bazenih

V Thermani Laško so med počitnicami ponudili tudi športne delavnice. (Foto: Thermana Laško)

Preko poletja so v Thermani Laško imeli vsak ponedeljek zagotovljeno počitniško varstvo, ostale dni pa je bilo le-to organizirano ob prijavi vsaj 5 otrok. »Počitniški ponedeljki so bili zelo lepo zasedeni, smo pa pridno polnili tudi druge termine, saj so se starši med sabo povezali in družno prijavljali na počitniško varstvo,« je za našo televizijo povedala Nina Pader Topole, ki skrbi za PR in marketing v Thermani Laško.

V Thermani so, poleg varstva, organizirali še 4 športne delavnice s Klubom adrenalinskega športa Šmartinsko jezero, kjer so omogočili brezplačno supanje in vožnjo z otroškimi vodnimi čolnički. Konec avgusta, pa so pripravili vsakoletno srečanje članov kluba Thermana in pripravili še posebej za najmlajše prilagojen program.

Tudi sedaj, ko je poletja konec, v Thermani ne počivajo, saj že jutri v Termalnem Centru pripravljajo Vodomčkov party, namenjen vsem šolarjem, da skupaj z njihovima otroškima maskotama proslavijo začetek novega šolskega leta.

V Rimskih termah so vse poletje skrbeli za zanimive aktivnosti. (Foto: Rimske terme)

Tudi v Rimsih termah so pripravili različne aktivnosti za mlade. Tako so otroke v počitniškem klubu animirali od jutra do večera, medtem ko so se starši lahko sprostili ob izbrani aktivnosti iz bogatega dnevnega programa vadb, sprostitev in družabnih dogodkov. Ker pa okolica Rimskih term poleti ponuja številne možnosti za družinski izlet, so, poleg sprehodov in kolesarskih podvigov, goste vodili k Aškerčevi domačiji, romarski cerkvi Lurd, čebelarstvu Šolar in na ostale okoliške zanimivosti, je za TV Laško povedala Saša Omahna, koordinatorka internega poslovanja & vodja wellnessa iz Rimskih term. »Obisk je bil odličen in res smo zadovoljni,« je zaključila naša sogovornica. (MH)

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik