spot_img

V Velikih Grahovšah bo tekla kvalitetnejša voda

»Kvaliteta lokalne skupnosti se meri po oskrbi  s pitno vodo,« je rekel župan občine Laško, Franc Zdolšek, in če merimo po tem, laška občina v zadnjih letih počasi postaja kvalitetnejša. Oskrba s kakovostno pitno vodo je namreč v tem času zrasla iz 58% na 73%. Občina Laško je zgradila preko 100 km novih vodovodov.

K povečanju oskrbovanosti je pripomogel tudi nov vodovod Velike Grahovše – Leše, v krajevni skupnosti Vrh nad Laškim, ki so ga svečano odprli 4. julija 2018.

Nov vodovod, ki ga je gradilo javno podjetje Komunala Laško, je dolg približno 4.300 metrov in je priklopljen na osrednji laški vodovod. Iz njega za enkrat črpa vodo 13 gospodinjstev. Vrednost investicije je okrog 120.000€.

Otvoritev je bila pravi dogodek

Pred otvoritvijo so svoj uvod naredili glasbeniki iz združene godbe Vrh nad Laškim in veteranske godbe Ganbrinas, ki so skrbeli za glasbeno podlago skozi ves dogodek.

Na svečani otvoritvi vodovoda sta, poleg župana občine Laško, Franca Zdolška, spregovorila še Stanko Selič, predsednik krajevne skupnosti Vrh nad Laškim in Matej Špec, član Odbora za razvoj kmetijstva in podeželja Občine Laško in prebivalec Velikih Grahovš.

Po svečanem prerezu traku, ki so ga prerezali laški župan,  Matej Špec in Ivan Vrbovšek iz Komunale Laško, so namesto s penino, najprej nazdravili z novopečeno pridobitvijo – kvalitetno vodo iz vodovoda Velike Grahovše – Leše. Kozarčki polni vode, pa so ob trkih zazveneli tudi med drugimi obiskovalci dogodka.

Izgradnja vodovoda se je začela lani

Za vodovod so se krajani končno odločili predvsem zaradi vse pogostejše suše v preteklih letih, je za TV Laško povedal Matej Špec. Ko so svojo namero sporočili Občini Laško, se je ta kaj hitro lotila izgradnje. Le-ta se je začela lani, delavci laške komunale pa so vodovod postavljali tudi preko zime.

Seveda pa je kakovostna voda največja pridobitev prav za krajane in upamo, da bodo to veselje kmalu začutili tudi drugi krajani laške občine. Trenutno se npr. gradi vodovod na področju Rečice. (MH)

 

 

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik