spot_img

Laško bogatejše za fitnes na prostem

V začetku tega tedna je Laško s svečano otvoritvijo dobilo nov fitnes na prostem na kar dveh lokacijah, pri Mostu želja in sredi Zdraviliškega parka.

Svečano otvoritev je povezovala Nina Pader Topole, glasbeno spremljavo pa so pripravili glasbeniki iz združene godbe Vrh nad Laškim in veteranske godbe Ganbrinos. Celotni projekt in njegov pomen so na otvoritvi predstavili predstavniki partnerjev v projektu, župan občine Laško, Franc Zdolšek, predstavnica uprave Thermane d.d., Mojca Leskovar in predsednik Turističnega društva Laško, Boštjan Vrščaj.

Fitnes je pomemben tako za domačine kot za turiste

Fitnes na prostem je izredno pomembna pridobitev za Laščane, a ključnega pomena je tudi za nadaljni razvoj turizma v našem mestu. Kot pravi Mojca Leskovar, članica uprave Thermane d.d., povprečno vsak dan obišče Thermano 1.000 turistov in ti si želijo več, kot samo hotela in vrhunske usluge. Želijo si zgodb, želijo si priložnosti in v Laškem je, po njenih besedah, tega ogromno, sedaj pa bodo turisti izredno veseli tudi fitnesa na prostem.

Ideja za sam projekt se je začela razvijati leta 2017, z odprtjem fitnesa na prostem, pa je na področju zelenega kroga, Laško dobilo Park dobrega počutja. Ta je sestavljen iz več točk in v veliki meri sofinanciran z evropskimi sredstvi. Točke, ki park sestavljajo, so: Vadbeni park I in II, senior vadbeni park, energijske točke, preizkus hoje na 2 km in ogrevalna točka.

Župan občine Laško, Franc Zdolšek, verjame, da se je z novimi napravami ponudila dodatna možnost za preživljanje aktivnega in kakovostnega prostega časa tako za prebivalce Laškega kot tudi za turiste in upa, da bodo oboji fitnes radi in pogosto uporabljali.

Pomemben partner pri celotnem projektu je bilo tudi Turistično društvo Laško, ki je že ob nastanku društva za svoje poslanstvo vzelo dobro počutje domačinov in turistov v Laškem. V sklopu projekta so pripravili vsebinsko pripravo promocijskega gradiva in ureditev prostora, kjer se fitnes na prostem nahaja.

Organiziranih bo 10 ur brezplačne vadbe

Fitnes na prostem se je odprl s svečanim prerezom traku, za katerega so poskrbeli partnerji v projektu. Varno rabo fitnes naprav je prikazal trener, Robi Biderman, naprave pa so preizkusili tako partnerji projekta, pomembni gostje, kot tudi naključni mimoidoči.

Fitnes lahko odslej prosto uporabljajo vsi Laščani in turisti, v bližnji prihodnosti, pa bo na voljo tudi 10 brezplačnih predstavitvenih ur vadbe. (MH)

 

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik