spot_img

Mavrična dežela letos s programom tudi za mlajše najstnike

Junij se že preveša v drugo polovico in kmalu bo tu že julij, ki prinaša Pivo in cvetje, z njim pa Mavrično deželo. Že na okrogli mizi »Mladi in prosti čas v Laškem«, ki smo jo nekaj tednov nazaj organizirali v ŠMOCL-u, smo izvedeli, da se obetajo novosti, ki bodo program bolj približale tudi starejšim otrokom. Sedaj so podrobnosti že znane. Na voljo bo namreč poseben oder Zasoliraj, z Mini Talent showom.

»Mladi so tisti, na katerih svet stoji.«  

Mini Talent show bo ponudil priložnost za predstavitev njihovih glasbenih talentov mladim, starim od 5 do 15 let. Ob nastopu bodo dobili strokovno mnenje o svojem talentu, prislužili pa si bodo lahko tudi lepe nagrade. Prva nagrada je tečaj solo petja, v vrednosti 500€.

»Letos prvič bomo ponudili kvaliteten program tudi za najstnike – tega doslej ni bilo,« je o letošnji Mavrični deželi za TV Laško povedala Janja Urankar Berčon, direktorica STIK-a Laško. Kot je dodala, je bil po navadi program festivala pripravljen za starejšo mladino in odrasle. Lani so prvič namenili več pozornosti družinam oziroma otrokom, vendar mlajšim. Letos pa polnijo še eno vrzel, saj nagovarjajo skupino (mlajših) najstnikov. S tem želijo zajeti vse generacije, saj je festival Pivo in cvetje namenjen prav vsem.

»Mladi so tisti, na katerih svet stoji. Oni bodo tovrstne festivale vodili in organizirali v prihodnje. Prav je, da se učijo in sodelujejo že zdaj. S tem jih tudi zadržujemo v kraju in jim nudimo možnosti za preživljanje prostega časa v domačem okolju,« je zaključila naša sogovornica.

Mini Talent show bo potekal v dveh delih

Novost letošnje Mavrične dežele bo oder Zasoliraj. (Foto: Pivovarna Laško Union)

Mini Talent show v Laškem bo potekal v zdraviliškem parku v Laškem, v četrtek in petek, 12. in 13. julija, od 17. do 19.30. ure, v soboto, 14. julija, pa od 10. do 13. ure. V primeru slabega vremena bodo organizatorji izbor organizirali v Kulturnem centru Laško.

Tekmovanje bo sicer potekalo v dveh delih, na njem pa bo lahko sodelovalo največ 50 mladih glasbenikov. Tekmovalce bodo po prijavi razporedili v dva predizobra, 20 najboljših pa se bo uvrstilo v finale, ki bo 14. julija. Prav zaradi tega so obvezne prijave, ki se zbirajo najkasneje do 11. 7., na elektronski naslov zasoliraj@agencija101.si. Prijava mora vsebovati ime, priimek, starost kandidata ter kontakt enega od staršev.

Mavrica doživetij

Otroke bo na Mavrični deželi obiskal tudi Domči balonči. (Foto: Maja Horvat)

Mavrična dežela bo sicer tudi letos ponudila paleto raznovrstnih aktivnosti, pri katerih bo sodeloval tudi Študentski, mladinski in otroški center Laško – ŠMOCL. Na svoj račun bodo prišli mali športniki, ki bodo, med drugim, letos prvič lahko preizkusili zemeljsko supanje. Na voljo bosta knjižnica na trati in mini wellness razvajanje, mogoče pa si bo tudi poslikati obraz in si urediti pričesko. Veliko bo ustvarjalnih delavnic, med drugim si bodo obiskovalci lahko poslikali čisto svoje majice in izdelali nakit. Obiskali jih bodo Domči balonči, čarovnik in Vodomček, lahko pa si bodo ogledati kar 4 predstave; lutkovne, gledališke ter otroški muzikal.

Poleg odra Zasoliraj, se letos obeta še ena novost. Poseben MiniExpress vlak, ki bo vse dni prevažal otroke in starše po Mavrični deželi, vozil med vsemi obiskovalci festivala Pivo in cvetje Laško in se priključil že tradicionalni nedeljski povorki. (MH)

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik