spot_img

Strelsko tekmovanje v Laškem

Minuli vikend

Društvo za taktično streljanje Laško (DTS Laško) je bilo v tem mesecu sprejeto v Strelsko zvezo Slovenije in ob tej priložnosti so konec meseca organizirali prvo samostojno tekmo z zračno puško. S tekmo so gostovali na strelišču Strelskega društva »Celjska četa« Mala Breza.

Šlo je za prijateljsko tekmo, na kateri so sodelovali lokalni strelci iz občine Laško. Sodelovalo jih je 27.

Drago Zupanc, predsednik DTS Laško, nam je zaupal, da je bilo društvo s tekmo zadovoljno, vseeno pa bi bili veseli nekoliko več tekmovalcev. »A glede na to, da tekme nismo reklamirali, se jih je vseeno zbralo kar dovolj,« je še dodal.

Društvo sicer skoraj vsak teden tekmuje na različnih strelskih tekmovanjih po vsej Sloveniji, želijo pa si, da bi tekma, ki je potekala minuli konec tedna, postala tradicionalna in za enkrat kaže, da bi jim lahko uspelo. Prihodnje leto ob istem času namreč ponovno nameravajo organizirati enako tekmovanje. Sicer pa jeseni načrtujejo organizacijo usposabljanja, za tem pa bodo organizirali še eno tekmo na področju Laškega.

Posebna razstava

Istočasno, ko je potekala tekma, so si tekmovalci in obiskovalci – ena serija streljanja traja približno 50 minut, zaradi tega so tekmovalci razporejeni skozi celoten dan – lahko v zgornjih prostorih društva ogledali posebno razstavo. Šlo je za razstavo kap, pokrival in priznanj, ki je 50-letno ljubiteljsko zbirateljsko delo zakoncev Videc.

Zbirka pokrival Viljama Vidca je vsebovala predvsem kape in pokrivala, ki jih je v 50 letih nabral sam, med njimi pa so bila tudi takšna, ki so mu jih prinesli prijatelji s potovanj po svetu. Še posebej je ponosen na kapi iz Nikaragve in Zimbabveja.

Pomemben del razstave je bila tudi zbirka medalj in priznanj Helene Videc, ki je bila večkratna strelska državna prvakinja. (MH)

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik