spot_img

“Povezujemo Laško, naše mesto!”

7. aprila smo tudi v Laškem obeležili vseslovensko akcijo Slovenske filantropije, Dan za spremembe. V Laškem smo projekt združili pod sloganom »Povezujemo Laško, naše mesto!« V sklopu projekta smo imeli kar dva dogodka, 3. Olepševalno akcijo in osrednji dogodek na parkirišču za Kulturnim centrom, na katerem so se na stojnicah ali z različnimi aktivnostmi predstavila številna društva z laške občine.

Prostovoljci in prostovoljke olepševalne akcije so s skupnimi močmi očistili mesto. Pridne roke in nasmejane obraze je bilo tako moč videti na obrežju reke Savinje. Mnogi so  čistili in urejali okolico mestnega jedra. Prav tako so prostovoljci olepševalne akcije očistili zdraviliški park in prostor pred kulturnim centrom. Številni izmed njih so se posvetili saniranju prostorov starih mestnih hiš ter očistili okolico trgovine v centru Laškega. Lotili so se tudi srednjega mostu, ki povezuje okolico s starim mestnim jedrom.
Nekatera društva  so se olepševalne akcije lotila nekaj dni kasneje. Med njimi so bili tudi čebelarji, ki so očistili okolico čebelnjaka.

Na osrednjem dogodku so društva iz Laške občine predstavila svoje dejavnosti in tako pozivala k povezovanju krajanov in krajank občine.

Na svojih stojnicah so se predstavili Thermana Laško, društvo ŠMOCL, Laški akademski klub, nogometni in košarkaški klub Laško ter Kulturno društvo Anton Tanc. Hkrati so otroci lahko preko ustvarjalnic svojo kreativnost krepili tudi na stojnicah  Hiše generacij, Hortikulturnega društva, Vrtca Laško, Likovnega društva Laško ter Društva Vesele nogice. Na stojnici Društva kmečkih žena Rosa so se mimoidoči lahko okrepčali z domačim kruhom, med tem ko sta največ zanimanja požela novo gasilsko vozilo prostovoljnega gasilskega društva Laško ter prikaz policijskih veščin policijske postaje Laško.

 

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik