spot_img

Thermana praznuje 10. rojstni dan

Prav na Valentinovo je Thermana Laško praznovala 10 let delovanja Termalnega centra. Le-tega so namreč postavili in predali v uporabo 14. februarja, 2008.

Termalni center je najbolj prepoznaven po svoji edinstveni, odpirajoči se stekleni kupoli, ki kraljuje nad njim in daje obiskovalcem prijeten občutek kopanja pod »vedrim nebom«, pa naj bo zima ali poletje.

Svojo obletnico so obeležili tudi s posebnim filmčkom, pri katerem jim je pomagala naša televizija. V njem so se predstavili zaposleni iz vseh področij delovanja družbe, ki v Thermani delajo že 10 let.

Ponosni, da so »Laščani«

»Družba Thermana d. d. se je v 10 letih uspela uveljaviti tako na domačem trgu kot tudi na tujih turističnih trgih. Še vedno ostaja močna in prepoznavna po svojih medicinskih storitvah in fizioterapevtskih programih, obenem pa v svoji strukturi gostov beleži vse več družin, profesionalnih športnikov in kongresnih gostov,« so zapisali v svojem sporočilu za javnost pri Thermani.

Sicer je Thermana Laško ponosna dobitnica več nagrad in laskavih naslovov. Je del Slovenia Green destinacije, ki podpira zeleni, trajnostno usmerjeni turizem. Hotel Thermana Park Laško je prejemnik EU okoljske marjetice. Wellness Spa Center Thermana Park prejemnik prestižne nagrade European Health&Spa Award. Kongresni center Thermana Park, pa se ponaša z nazivom Meeting star.

Ob vseh teh nagradah, pa so v Thermani še vedno zelo ponosni na to, da se nahajajo prav v Laškem, ki je s strani Turistične zveze Slovenije večkrat prejelo priznanje za najlepše urejeni zdraviliški kraj v državi.

Število nočitev se je povečalo

V Družbi Thermana, d.d. je zaposlenih skoraj 500 ljudi in so tako eden največjih zaposlovalcev v laški občini. Leta 2017 se lahko pohvalijo tudi z 20% višjim dobičkom kot leta 2016.

Lani so ustvarili skoraj 180.000 nočitev in s tem le-te povečali za 5% glede na leto poprej. Njihovi gosti prihajajo tako iz Slovenije kot iz tujine v podobni meri, saj razmerje med enimi in drugimi gosti postaja precej podobno. Tuji gostje so namreč v letu 2017 ustvarili 45% nočitev (10% več kot leta 2016), med tem ko so domači gostje ustvarili 55% nočitev.

 

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik