spot_img

Pustna Povorka v Laškem 2018

PUST V LAŠKEM

Minulo soboto, 10. februarja, so laške ulice postale pisane, zabavne in glasne, saj se je po mestu sprehodila pustna povorka, ki so jo spremljali mnogi obiskovalci.

Povorka se je zaključila na občinskem dvorišču, kjer so program popestrili člani Pihalne godbe Laško in tri skupine mažoret – male in velike pikapolonice ter zvezdice. Majhne in velike maškare so se lahko zavrtele še ob glasbi gasilk Saše in Sare, najmlajše pa je k plesu povabila čebelica Dajana.

Pust je poskrbel za pravo pašo za oči, saj so se maškare tokrat resnično potrudile. Med toliko izvirnimi maskami je bilo težko izbrati najboljše. Na koncu so tretje mesto zasedli zabavni in marljivi kozjanski krti. Prisrčna pajkova druščina malih in velikih pajkov, ujetih v veliko mrežo, je iz Trobnega Dola v Laško prišla zato, da bi tudi v naše mesto prinesli srečo. Prislužili so si drugo mesto. Prvo mesto pa so osvojile norčave košute iz Jurkloštra, etnografska maska narejena iz lesa in živalske kože, ki v Laško seveda niso mogle priti brez svojega spremstva.

Pustno rajanje se je ob prijetni glasbi nadaljevalo vse do večera in čeprav maskam še ni uspelo pregnati zime, verjamemo da bodo sčasoma le prinesle pomlad.

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik