spot_img

Zapeljivi Valentin bo obiskal Laško z okolico

Valentinovo v resnici ni samo ameriški praznik, saj smo ga včasih praznovali tudi v Sloveniji. Res pa je, da smo ga nekoč praznovali drugače.

Včasih smo namreč na Valentinovo praznovali god svetega Valentina. Ta po starem reku prinese ključ do korenin, tako se je po starem kmečkem koledarju takrat začelo prvo delo v vinogradih in vrtovih. Podarjanje daril in čaščenje ljubezni na Valentinovo, pa se je res začelo šele v sodobnem času in tako bo letos za Valentinovo živahno tudi v Laškem in okolici.

Valentinovo bo poskrbelo za dogajanje

 Za dogajanje ob dnevu zaljubljenih so poskrbele vse terme, posebna ponudba pa bo na voljo tudi na gradu Tabor.

Thermana v petek, 16. februarja, pripravlja Valentinov ples, ki ga bo spremljala večerja z atraktivnim več-hodnim menijem, obarvanim z ljubeznijo. Začelo se bo ob polosmih zvečer, s sprejemom v avli Kongresnega centra, ko bodo obiskovalcem postregli z aperitivom Zaljubljeni. Rezervacije so mogoče do četrtka, 15. februarja.

Seveda si lahko v teh dneh, okrog dneva zaljubljenih,  privoščite tudi različne kopeli za zaljubljene, se razvajate v sklopu romantičnih paketov ali pa se posladkate in okrepčate s posebno ponudbo srčkastih sladic in koktajlov.

Tudi v Rimskih termah so se potrudili, da bi naredili parom ta čas čim lepši. Prav na Valentinovo, 14. 2., in v soboto, 17. 2., od 19. ure dalje, pripravljajo prireditev Romantični Valentin v a la carte restavraciji Sofija, s 4-hodnim menijem, ob zvokih romantične klasične glasbe.

V soboto, 17. februarja, po večerji sledi še Valentinova coctail zabava v Kavarni princese Viktorije. Takrat se boste lahko razvajali ob srkanju Napoja ljubezni in si izpovedovali svoja čustva med poslušanjem največjih ljubezenskih hitov. Za popestritev večera bo poskrbel plesni par, z atraktivnim nastopom.

Seveda pa tudi v Rimskih termah ponujajo posebne wellness pakete z romantično kopeljo in odlično večerjo.

Na Valentinovo niso pozabili niti v Aqua Romi v Rimskih Toplicah, kjer na petek, 16. februarja, ob 19h prav tako pripravljajo Valentinov ples, tam ob nežni glasbeni spremljavi dua Vedrina. Na plesu bosta na voljo dva privlačna menija, eden namenjen mesojedcem, drugi pa ljubiteljem rib.

Seveda bodo Valentinovo obeležili tudi v vrhunski restavraciji Pavus, na laškem gradu. Tam bo na voljo prav posebna romantična večerja v dvoje, z edinstvenim obširnim menijem, vse od 9. do 17. februarja. Vse skupaj bo prav lepo zaokrožila čudovita lokacija gradu Tabor, ki bo poskrbela za romantično atmosfero.

Vsekakor pa za romantično vzdušje lahko poskrbite tudi sami, doma. Za Valentinovo je namreč, če ga želimo obeležiti, najpomembnejše, da si pokažemo ljubezen, smo skupaj in počnemo nekaj, kar nas razveseljuje. Največ zase in za svojo ljubezen pa boste gotov naredili, če boste poskrbeli, da bo t.i. Valentinovo za vaju večkrat letno in niti ni nujno, da ravno 14. februarja.

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik