spot_img

Občina Laško prejela naziv “Prostovoljstvu prijazno mesto”

V občini Laško na področju prostovoljstva delujejo mnoge institucije, organizacije in druga društva. Občina Laško je prostovoljstvo prepoznala kot svojo prednost in vrednoto ter se v zahvalo vsem prostovoljskim organizacijam in prostovoljcem, ki predstavljajo skoraj 10 % vseh občanov, v letošnjem letu prijavila na poziv Slovenske filantropije in pridobila naziv “Prostovoljstvu prijazno mesto 2017”.

Za Občino Laško je priznanje z osvojenim nazivom prevzela v. d. direktorice Stanka Jošt. (Foto: Občina Laško)

S podelitvijo naziva želi Slovenska filantropija izpostaviti občine, ki po njenem mnenju in mnenju članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo,  podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini.

V letošnjem letu so naziv “Prostovoljstvu prijazno mesto” na novo pridobile štiri občine – poleg Občine Laško tudi Sevnica, Trbovlje in Izola. Slavnostna podelitev nazivov je bila 18. maja 2017 ob Slovesnem dnevu prostovoljstva v Gradu Negova v Gornji Radgoni.

Občina Laško se zahvaljuje vsem posameznikom, društvom in drugim institucijam na vseh ravneh delovanja za njihovo nesebično prostovoljsko delo in požrtvovalnost, s katerim zagotavljajo boljšo kakovost življenja občanov in razvoj občine.

Vir: Občina Laško

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik