spot_img

Tri lilije minuli vikend v znamenju mažoret

Po 12 letih je Laško ponovno gostilo državno prvenstvo mažoret, ki ga je v sodelovanju s KD Laška pihalna godba organizirala Mažoretna zveza Slovenije. Organizatorji so zabeležili rekordno število mažoret, zadovoljni so tudi z obiskom obiskovalcev in navijačev, hkrati pa že pogledujejo proti septembru, ko bo v Laškem še evropsko prvenstvo mažoret.

Prvi dan je bil namenjen tekmovanju posameznic in parov, predstavile pa so se tudi najmlajše mažorete v kategorijah prvi in cici korak. Po prvem dnevu so domače mažorete prejele tri odličja, in sicer je v kategoriji solo junior Timeja Stožir zasedla 3. mesto, prav tako tretja je bila v kategoriji solo senior Ana Zabret, na tretjo stopničko pa sta stopili tudi juniorki Tina Seme in Lana Zajc, ki sta nastopili v paru.

V nedeljo so mažorete nastopile še ekipno, in sicer je bil dopoldanski del namenjen paradi, popoldanski pa figurativi. V kategoriji pom pom kadet so slavile mažorete iz Liboj, Trebanjske mažorete so na najvišjo stopničko stopile v kategoriji palica kadet in junior, v kategoriji senior pa so državne prvakinje postale mažorete iz Radeč. Laščanke so med kadetinjami zasedle 5. mesto, državne podprvakinje so postale juniorke, seniorke pa so se uvrstile na 4. mesto.

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik