spot_img

Športniki zaključili turnir v namiznem tenisu invalidov, v Laško prihajajo ponovno jeseni na evropsko prvenstvo

Dvorana Tri lilije je tudi letos gostila največji namiznoteniški turnir za športnike invalide. 14. turnirja Slovenia Open Thermana Laško, ki ga je organizirala Zveza športnikov invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite v sodelovanju z Namiznoteniško zvezo Slovenije, se je udeležilo 323 športnikov iz 41 držav. Slovenijo je predstavljajo sedem športnikov, in sicer Andreja Dolinar, Barbara Meglič, Luka Trtnik, Bojan Lukežič, Ljubiša Gajič, Andrej Žnidar in Primož Kancler. V štirih tekmovalnih dneh (od 6. do 9. maja) so se športniki pomerili v posamični in ekipni konkurenci.

„Spremljali smo vrhunske tekme, igralke in igralci so še napredovali. Vesel sem, ker so imeli v Laškem vnovič optimalne pogoje za doseganje dobrih rezultatov in visokega nivoja igre,“

je povedal strokovni direktor turnirja Gorazd Vecko, ki ga veseli čedalje večja prepoznavnost turnirja, saj so o njem mnogi mediji. Z izvedbo turnirja je bil zadovoljen tudi Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite: „Turnir je potekal brez večjih težav. Nekaj malenkosti smo v ozadju popravili, a to ni vplivalo na organizacijo, še najmanj pa so to občutili športniki. Vse skupaj pa je izvrstna osnova za prihajajoče evropsko prvenstvo, ki ga bomo gostili jeseni v Laškem.“

Laško bo med 26. 9. in 5. 10. gostilo evropsko prvenstvo EPINT 2017. (Foto: Sportida)

Mesto ob Savinji bo namreč med 26. 9. in 5. 10. 2017 gostilo evropsko prvenstvo EPINT 2017. „Želim si, da bi bila to super promocija športa invalidov in pozicioniranje športa invalidov kot enega od pomembnih športov v Sloveniji, ki je športna država tudi na področju invalidov,“ je povedala ambasadorka turnirja Mateja Pintar, ki organizacijo takšnega dogodka vidi kot lepo priznanje in nagrado za Slovenijo.

Pretekli turnir je bil vsekakor generalka za jesensko prvenstvo, kjer bo največji izziv predvsem logistika v dvorani, pravi Roman Pungartnik, član organizacijskega odbora EPINT 2017. Tu imamo še precej manevrskega prostora. Uredili bomo tudi ozvočenje, med odmori med tekmami se bo precej dogajalo, vse zbrane pa čaka bogat spremljevalni program,“ napoveduje Pungartnik.

Bojan Lukežič se je v Laškem med slovenskimi predstavniki uvrstil najvišje. (Foto: Urban Urbanc/Sportida)

Seveda pa se evropskega prvenstva na domačih tleh veselijo tudi slovenski reprezentanti. „Evropsko prvenstvo je zagotovo nekaj več kot pa tradicionalni turnirji. Verjamem, da bo v Laškem tudi več ljudi in več navijačev. Kar je velik izziv, da se doma dokažeš pred svojimi ljudmi,“ je povedal slovenski reprezentant Bojan Lukežič, ki je na letošnjem turnirju v Laškem poskrbel za najboljšo slovensko uvrstitev – med posamezniki se je uvrstil med najboljših osem.

Vir: Zveza športnikov invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik