spot_img

Slovenski karateisti iz Laškega s sedmimi medaljami

Pretekli vikend je Karate zveza Slovenije v Laškem gostila več kot 200 karateistk in karateistov, ki so se pomerili na mednarodnem tekmovanju »Karate Thermana Slovenia Open 2017«. Slovenijo je zastopalo 25 tekmovalk in tekmovalcev, ki so skupaj osvojili sedem medalj. V katah posamezno je 2. mesto zasedel Aljaž Klaneček, bronasto medaljo pa so si priborili Tjaša Ristič in Kati Florjančič v športnih borbah do 61 kilogramov ter Blaž Hribovšek v športnih borbah do 60 kilogramov. V katah ekipno so Bor in Jan Hartl ter Sebastjan Kauzar osvojili 3. mesto, bronasto odličje pa sta si priborili tudi obe ekipi deklet v športnih borbah (prva ekipa v postavi Kati Florjančič, Lina Pušnik in Tjaša Ristič ter druga ekipa v sestavi Barbara Haberl, Petra Zajc in Sara Stanko).

Predsednik Karate zveze Slovenije dr. Igor Zelinka je pojasnil, da letos zaradi finančnih razmer in pogojev niso uspeli organizirati tekmovanja iz serije Karate1 za svetovni pokal kot v preteklih treh letih. Je pa mednarodni turnir vseeno postregel z močno konkurenco,  saj se je v Laškem zbralo veliko  aktualnih in bivših svetovnih in evropskih prvakov. “Mislim, da so udeleženci tega tekmovanja skupaj osvojili preko 40 medalj na svetovnih in evropskih prvenstvih,” še dodaja dr. Zelinka.

V Treh lilijah smo se pogovarjali tudi s Kajo Budič, ki na lestvici Svetovne karate zveze (WKF) uvrščena na prvo mesto v kategoriji športnih borb mlajših članic nad 68 kilogramov, selektorjem slovenske reprezentance za športne borbe Matjažem Končino, tretjeuvrščenim Blažem Hribovškom ter z nekdanjo slovensko reprezentantko in Laščanko Vesno Bezgovšek. Poleg tekmovanja v Laškem je beseda nanesla tudi na olimpijske igre, saj se bodo karateisti in karateistke leta 2020 v Tokiu prvič potegovali za olimpijska odličja.

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik