spot_img

Zbiralniki e-odpadkov tudi v občini Laško

Od petka e-cikliramo tudi v Laškem. Predstavniki družbe ZEOS, d. o. o., so na eko otoku pri pošti v uporabo predali štiri ulične zbiralnike za odpadno električno in elektronsko opremo. Projekt v družbi ZEOS imenujemo gospodarjenje z e-odpaki, z njim pa želijo spreminjati navade potrošnikov. Gre za evropski projekt, ki ga v 70 % sofinancirata Evropska unija in ministrstvo za okolje in prostor.

V zbiralnike boste lahko oddali prenosne baterije in akumulatorje, male gospodinjske aparate (električne mešalnike, likalnike, ure, grelnike vode, opekače kruha, tehtnice …), računalniško opremo in zabavno elektorniko (telefone, mobilne telefone, računalnike, tiskalnike, zvočnike, računalniške miške, kalkulatorje, polnilce, fotoaparate, kamere …), ostalo opremo in orodje (sušilnike in kodralnike las, električna orodja, sesalnike, brivnike …) ter igrače, ki za svoje delovanje potrebujejo električni tok iz omrežja, baterije ali akumulatorje. A pozor, zbiralniki niso namenjeni sijalkam in monitorjem oz. televizorjem. Za večje e-odpadke, kot so pralni stroji, hladilniki itd., glavno mesto za odlaganje še vedno ostaja zbirni center Strensko.

Zbiralniki bodo stali na eko otoku nasproti pošte, ob mestni kolesarnici pri novi avtobusni postaji, na območju Badovinčeve ulice v Laškem in Ulice XIV. divizije v Rimskih Toplicah. V nadaljevanju je želja direktorja Komunale Laško Tomaža Novaka, da bi ulične zbiralnike postavili še drugod v občini, tako da bi vsaka krajevna skupnost prejela še vsaj enega.

 

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik