spot_img

Občinsko praznovanje v znamenju podeljenih priznanj in glasbe

Laščani vsako leto v začetku novembra obeležujemo občinski praznik, ko se s proslavo spomnimo na prvo pisno omembo trga Laško v listini Leopolda VI. iz leta 1227. Po slavnostnem govoru župana Franca Zdolška, ki je omenil najpomembnejše investicije preteklega leta ter se hkrati že zazrl v prihodnost in v nadaljnje projekte, so bila tudi na letošnji že deseti proslavi podeljena najvišja občinska priznanja. Župan je podelil pet kristalnih grbov, tri bronaste, dva srebrna in enega zlatega. Za izjemen uspeh na splošni oz. poklicni maturi so kristalni grb prejeli Tanja Ojsteršek, Monika Škorjanc (obe zlati maturantki) in Jaka Teršek (diamantni maturant). Bronasti grb so si prislužili Bojan Šipek za prizadevno delo na športnem in družbenem področju, Boris Vrabec za uspešno delo na področju ljubiteljske fotografije in Jurij Šuhel za ustvarjalno delo na družbenem področju. Srebrni grb sta iz rok župana prejela Franc Rajh za požrtvovalno delo na socialno humanitarnem področju in Cvetko Privšek za uspešno delo na športnem in družbenem področju, občinski grb zlatega leska pa si je za dolgoletno ustvarjalno delo na družbenem področju prislužil Alojz Oberžan.

Na proslavi so bila podeljena tudi priznanja v okviru tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna. V kategoriji vas/zaselek/naselje/ulica je tretje mesto zasedla Čedejeva ulica, drugega Aškerčev trg, najlepše urejen pa je zaselek Jagoče – po domače Seliše. Najlepša hiša stoji na Valentiničevi ulici ter pripada Heleni in Branku Kunšku, na drugo mesto se je zavihtela hiša Mojce in Davorina Potokarja iz Belovega, na tretjega pa hiša Dragice in Alojza Seitla iz Leskovce. V kategoriji kmetij je slavila kmetija Nevenke Vidmar iz Zidanega Mosta, sledita jih kmetija družine Aleš s Strmce in kmetija Majde in Petra Senice iz Senožet. Podjetje Sašo Gerčer, s. p., je bilo najuspešnejše v kategoriji javni objekt/podjetje, drugo mesto je zasedla Podružnična šola Rečica, tretjega pa podjetje Elstik, d. o. o., PE Rimske Toplice.

Pester glasbeni repertoar je pripravil Big band Laško pod vodstvom Franja Mačka. Obiskovalce proslave so popeljali na pravo glasbeno popotovanje, kjer so se jim pridružili ManuElla, Maja Šturm in Oto Pestner, ob koncu pa je sledilo še presenečenje, ko so na oder stopili tudi nekateri občinski svetniki in skupaj s Pestnerjem in ob spremljali Big banda Laško zapeli Ljubim te, Slovenija.

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik