spot_img

Laško je najlepši in najgostoljubnejši zdraviliški kraj v Sloveniji

V torek, 11. oktobra 2016, smo v sklopu Dnevov slovenskega turizma na osrednji prireditvi Moja dežela – lepa in gostoljubna prejeli priznanje za PRVO mesto v kategoriji Zdraviliški kraj. Drugo mesto je zasedel Podčetrtek, tretje Zreče.

Nagrado sta prevzeli Janja Urankar Berčon, direktorica STIK-a Laško, in Mojca Leskovar, članica uprave Thermane Laško.
Nagrado sta prevzeli Janja Urankar Berčon, direktorica STIK-a Laško, in Mojca Leskovar, članica uprave Thermane Laško.

Priznanje potrjuje dejstvo, da je strategija razvoja turizma, ki smo jo sprejeli v preteklem letu in ki ji vztrajno sledimo, prava pot. Zdravo, lokalno, zeleno, dostopno, gostoljubno so vrednote, na katerih temelji delo naše destinacije in vseh deležnikov v njej in so vrednote, ki si jih zastavlja vrh slovenskega turističnega gospodarstva. Poslanstvo naše destinacije govori o tem, da je turizem generator trajnostnega razvoja v občini Laško in naša vizija je postati prepoznavna, povezana, dostopna zdraviliška destinacija, ki na temeljih tradicije in s spoštovanjem lokalnega na trajnosten način nudi vrhunsko ponudbo za zdravje in dobro počutje sodobnega turista. Ponosni smo na dolgoletno zdraviliško tradicijo, večstoletno tradicijo pivovarstva in čebelarstva, kjer se ponašamo s hvalevrednimi nazivi (Thermana Laško – podjetje prijazno čebelam, Občina Laško – občina prijazna čebelam). Da celoten kraj dela dobro in povezano, pričajo osvojene nagrade: EDEN (postali smo Evropska destinacija odličnosti), Slovenia Green Destination (pristopili smo k Zeleni shemi slovenskega turizma in osvojili bronasti znak), naše turistično podjetje Thermana Laško razpolaga z znakom EU Marjetica in je letos prav tako pristopilo k Zeleni shemi slovenskega turizma ter osvojilo naziv Slovenia Green Accommodation, Komunala Laško je prejela nagrado za »Najbolj okusno vodo« … In še bi lahko naštevali.

Naj bo prejeto priznanje motivacija za vse nas, tako turistične delavce kot prebivalce, da ne pozabimo nečesa zelo pomembnega: TURIZEM SMO LJUDJE in samo s povezanim delovanjem lahko dosežemo še boljše rezultate.

Janja Urankar Berčon

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik