spot_img

Že sedmo leto zaključek Zlatorogove transverzale ponosa na Šmohorju

V soboto, 27. avgusta, smo odšli v hribe. Pridružili smo se nekaj več kot 1000 pohodnikom, ki so se povzpeli na Šmohor, kjer se je zaključila že sedma sezona Zlatorogove transverzale ponosa. Več kot 40.000 pohodnikov so organizatorji našteli v vseh sezonah, sodelovali pa so z več kot 40 planinskimi kočami. Omenjena transverzala velja tudi za enega največjih družbeno-odgovornih projektov.

 

Na Šmohorju se je zbralo nekaj več kot 1000 pohodnikov. (Foto: MMC TV Laško)
Na Šmohorju se je zbralo nekaj več kot 1000 pohodnikov. (Foto: MMC TV Laško)
Letošnje Zlatorogove vrhove je sicer obiskalo več kot 6130 pohodnikov, akcija Gremo v hribe pa se lahko pohvali s kar 215 častnimi ambasadorji Zlatorogove transverzale. Ti so se povzpeli na osem oz. devet slovenskih vrhov, ki so bili vključeni v letošnjo transverzalo.

 

ZTP1
Častni ambasadorji. (Foto: MMC TV Laško)
Župan občine Laško Franc Zdolšek in predsednica Planinskega društva Laško Zdenka Pešec sta zadovoljna in ponosna, da se Zlatorogova transverzala zaključuje prav na Šmohorju in upata, da se bo tovrstno sodelovanje nadaljevalo tudi v prihodnje.

 

ZTP
(Foto: MMC TV Laško)
Na Šmohorju tudi kolesarji
Zaključek akcije pa niso popestrili le pohodniki, ampak tudi kolesarji. Ti so se udeležili že 11. kolesarskega vzpona na Šmohor, kjer so jih pričakali glasni navijači. Najhitrejši Anže Glamočak je vrh dosegel s časom 20:20:5, kot prva kolesarka pa je na Šmohor s časom 27:12:8 prikolesarila domačinka Nika Jančič, ki je bil najhitrejša v ženski kategoriji že lani. Med kolesarji gorskih koles je bil najhitrejši Denis Deželak s časom 23:22:9, Anita Bistričić pa je bila najhitrejša med gorskimi kolesarkami s časom 34:41:8. Preostale rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kolesarskega kluba Laško.

 

ZTP2
(Foto: MMC TV Laško)

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik