spot_img

Gozdarske igre na Slogih

Pri kozolcu na Slogih se je v soboto, 11. junija, zbralo 29 tekmovalcev, od tega trije izven konkurence, ki so se za najboljša mesta in s tem uvrstitev na državno prvenstvo pomerili v gozdarskih igrah. Društvo lastnikov gozdov Sopota-Laško, Zavod za gozdove Slovenije OE Celje in OE Brežice v sodelovanju s Konjerejskim društvom Vrh nad Laškim so organizirali izbirno tekmovanje v veščinah dela z motorno žago za lastnike gozdov iz celjske in brežiške območne enote. Precizni rez, kombinirani rez, kleščenje, podiranje droga na balon ter zasek in podžagovanje so bile discipline, v katerih so tekmovalci pokazali svoje znanje z motorno žago.

Trije najboljši iz posamezne območne enote bodo potovali na državno prvenstvo v Gornjo Radgono. Janez Kovše, Darko Uratnik in Herbert Blatnik so bili najuspešnejši posamezniki iz Območne enote Celje, iz brežiške enote pa so največ točk zbrali Andrej Podlesnik, Alen Podlesnik in Franci Klavžar. Organizatorji so podelili pokale tudi skupno trem najboljšim, in sicer je prvo mesto osvojil Janko Mazej, ki je tekmoval izven konkurence, na drugo in tretjo stopničko pa sta se povzpela Andrej Podlesnik in Alen Podlesnik.

Brnenje motornih žag pa se je nadaljevalo tudi v popoldanskem času, ko so se gozdarji pomerili še v tekmovanju z “amerikanko” in v kleščenju, ure druženja pa so popestrila lokalna društva, ki so prikazala delo v gozdu nekoč in danes.

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik