spot_img

Liga NKBM: Drugi poraz Zlatoroga v finalni seriji državnega prvenstva

Po torkovi zmagi v Domžalah, ko so Laščani rezultat v zmagah v finalni seriji državnega prvenstva izenačili na 1 : 1, so na včerajšnji tekmi v Treh lilijah ponovno morali priznati premoč Helios Sunsem. Gostje so vodili večino tekme in čeprav so se jim košarkarji Zlatoroga nekajkrat povsem približali, slednjim rezultata v svojo korist ni uspelo preobrniti. Predvsem v zadnji četrtini so razpoloženi igralci iz Domžal domačim košarkarjem ušli na 16 točk prednosti in nato do konca tekme le še zanesljivo ohranjali prednost.

Jutri bo v Domžalah četrta tekma finala, na kateri lahko Helios Suns z vknjiženo zmago že postanejo državni prvaki. Še vedno pa se serija lahko v sredo vrne v  Laško, kjer bo v primeru jutrišnje zmage Zlatoroga odigrana še zadnja, peta tekma finala.

Zlatorog : Helios Suns – 65 : 77 (21:22, 13:21, 19:18, 12:16)  [1:2*]

Zlatorog: Jurak 9, Barič, Jeftić 2, Lisica -, Miklavčič -, Booker 12 (8 skokov), Krušič 5, Vašl 7, Abrams 21 (6 skokov), Vujasinović 4, Đekić 5, Čebašek.

Helios Suns: Jure Močnik 4, Čakarun 21, Jan Močnik 4, Ožegovič -, Berlič -, Korošec, Gorjanc -, Zagorac 7, Atanacković 6, Lelić 15, Robertson 16 (10 skokov), Vončina 4.

* – Izid v zmagah finalnega niza. Ekipi igrata na tri dobljene tekme.

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik