spot_img

Najbolj čisti zobki v Lazišah

V petek, 27. maja, se je s podelitvijo nagrad in lutkovno predstavo Dinozavri v cirkusu zaključila že 30. akcija za čiste in zdrave zobe, ki poteka pod okriljem Zdravstvenega doma Laško. V letošnji akciji je sodelovalo kar 469 učenk in učencev iz obeh matičnih osnovnih šol in njunih podružnic. In kateri razredi so v šolskem letu 2015/16 najbolj skrbeli za svoje zobke? Na OŠ Primoža Trubarja Laško je bil najuspešnejši 2.a z razredničarko Danijelo Čalušič, na podružnici v Debru so nagrado prejeli učenci 5.a z razredničarko Ireno Plevnik, na Vrhu se je za najbolj čiste zobe potrudil 4.-5. razred z razredničarko Jasno Lapornik, pa tudi v Šentrupertu so najbolj čiste zobe imeli učenci iz 4.-5. razreda z Dragico Uršej. Drugošolci z razredničarko Nadjo Fidler Kovačič so bili najuspešnejši v Rečici, prav tako iz 2. razreda pa prihajajo učenci iz Jurkloštra in njihova razredničarka Magdalena Stopnišek .

Na OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice so najbolj čiste zobe imeli učenci 5. razreda z razredničarko Jelko Jelenc, tudi v Zidanem mostu so bili najbolj prizadevni petošolci z razredničarko Jasno Koritnik, v Sedražu pa je bil najuspešnejši 4.-5. razred z razredničarko Vesno Stopinšek. Zadnji trije nagrajenci se prireditve zaradi izleta niso udeležili, a so vseeno bili deležni lepega aplavza.

Sicer pa so najbolj glasen aplavz prejeli letošnji zmagovalci – to so postali učenci 2.-3. razreda iz Laziš z razredničarko Martino Jelenc.

Z akcijo preventivnih pregledov in tekmovanjem je pred tremi desetletji začela dr. Manica Ambrož Godec skupaj z medicinsko sestro Marto Špragar. Po upokojitvi sestre Špragar sta preventivno akcijo izpeljali sestri Alenka in Damjana, nato sestri  Mateja in Simona, danes pa akcijo vodita sestri Mojca in Lidija. Sicer se po besedah direktorice Zdravstvenega doma Laško Janje Knapič, tudi za prihodnje akcije ni treba bati.

 

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik