spot_img

Liga NKBM: Po letu 2004 Zlatorog ponovno v finalu državnega prvenstva

Napeto tekmo, ko je bil rezultat večkrat izenačen in sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, je odločila šele zadnja četrtina, ko so Laščani v 33. minuti povedli, prednosti pa do konca tekme niso več izpustili iz rok. V končnici so zanesljivo premagali Union Olimpijo z rezultatom 68 : 59 in se uvrstili v finale.

Kar 12 let je minilo od zadnje uvrstitve laških košarkarjev v finale državnega prvenstva, kamor so se uvrstili že četrtič (vsakokrat je ekipo vodil Aleš Pipan), a zaenkrat ostajajo še brez lovorike.

V tokratnem nekoliko daljšem prispevku boste lahko prisluhnili izjavam trenerja Aleša Pipana in kapetana Gorana Juraka. Vzdušje, ki je vladalo na včerajšnji tekmi, je Juraka poneslo v čas, ko je Laško igralo tudi v Evroligi, ob uvrstitvi v finale pa je nekaj besed spregovoril še predsednik Miro Firm, ki se veseli med drugim pravi, da v četrto gre rado.

V finalu se bosta pomerila Zlatorog in Helios Sun, serijaza naslov državnega prvaka pa se začne že to nedeljo, 29. maja, ob 18. uri v Treh lilijah.

 

Zlatorog : Union Olimpija – 68 : 59 (14:16, 15:8, 18:21, 21:14) [2:1*]

Zlatorog: Jurak 12, Barič 2, Jeftić 5, Lisica -, Miklavčič -, Booker 15 (12 skokov), Krušič 1, Vašl 10, Abrams -, Vujasinović 14, Đekić 3, Čebašek 4.

Union Olimpija: Pavličević, Rupnik 3, Robinson 9, Hrovat 4, Mesiček -, Nikolič 1, Vučetić, Lapornik 12, Lešić 17, Zagorac 12, Mahkovic, Ronalds 1.

*- Izid v zmagah polfinalnega niza. Ekipe so igrale na dve dobljeni srečanji.

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik