Doma Gospodarstvo Občinske investicije Kloštrčan tudi uradno odprt

Kloštrčan tudi uradno odprt

1722

Pa so ga dočakali! Krajani Jurkloštra se sicer že nekaj časa ponašajo z novim mostom čez Gračnico, ki je zamenjal starega in dotrajanega, uradna predaja mostu pa je potekala v sredo, 25. maja. S prerezom trasu so minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, direktor Direkcije  RS za infrastrukturo Damir Topolko, župan Občine Laško Franc Zdolšek in vodja investicij Tomaž Willenpart v Jurkloštru slovesno predali namenu mostova v Jurkloštru in Lokavcu. Vrednost obeh investicij je presegla milijon evrov, del stroškov pa je bilo pokritih s pomočjo sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Župan Franc Zdolšek obnovo obeh mostov vidi kot pomembno pridobitev v smislu gospodarskega in turističnega razvoja kraja. A še vseeno bo potrebnega kar nekaj dela na prometnih povezavah do Jurkloštra, navsezadnje smo se tudi sami prepričali, ko smo se peljali po dolini Gračnice, da je cesta na nekaterih delih v res slabem stanju. Tudi minister dr. Peter Gašperšič se zaveda, da je povezanost z ustrezno infrastrukturo ključnega pomena za ohranjanje življenja in gospodarskega razvoja (predvsem turizma) v krajih, ki so nekoliko bolj oddaljeni od večjih mestnih središč.

Krajani pa so potrpežljivi in vztrajni, pravi predsednik Krajevne skupnosti Jurklošter: “Vidite, da cesta, ki je bila pred leti zgrajena in asfaltirana, že potrebna obnove. Smo potrpežljivi in čakamo na priložnost – objekt po objekt, en most, katerega omejitev je 10 ton, je še zelo kritičen, nato pa bomo vztrajali, da se uredi tudi cesta.”