spot_img

Vesele nogice ponovno pretekle laške poti

Vesele nogice so v nedeljo, 22. maja, ponovno tekle po Laškem. V organizaciji društva Vesele nogice je potekal že 3. dobrodelni tek, katerega namen je, kot pravijo v društvu, širiti sporočilo, da skupaj zmoremo več. Tekači vseh generacij so lahko tekli po krajši progi Veseli Vodomček, ki je bila namenjena otrokom, invalidom ter vsem, ki daljše proge ne zmorejo, ali po daljši progi Vesele nogice, ki pa je bila namenjena vsem ostalim udeležencem in je potekala ob porečju reke Savinje. Z udeležbo in prostovoljnimi prispevki so udeleženci teka pomagali otrokom s posebnimi potrebami in njihovim družinam za kritje stroškov terapij, nakupa pripomočkov za nego in nameščanje ter premagovanju socialnih stisk.

Za prijetno nedeljsko dopoldne so poskrbeli tudi prostovoljci in sponzorji, ki so poskrbeli za okrepčitev in ustvarjalane delavnice za najmlajše tekače, za piko na i pa so v Thermani Laško ob 4. obletnici društva spekli okusno torto. Za zaključek so udeleženci dogodka s spustom balonov uradno še otvorili dve otroški igrali, ki sta namenjeni otrokom s posebnimi potrebami in ki so jih v društvu postavili s pomočjo donacij Občine Laško ter nekaterih podjetij in posameznikov.

Ob tej priložnosti smo se pogovarjali s predsednico društva Vesele nogice Spomenko Valušnik, ki se je spomnila preteklega štiriletnega delovanja, nekaj besed pa je bilo namenjenih tudi prihodnosti.

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik