spot_img

30 let plesa, petja, ljudskih iger in obujanja običajev v Rečiški dolini

30 let mineva od ustanovitve Kulturnega društva Lipa Rečica. Naj jim je v pomoč pisno ali ustno izročilo – v  društvu s petjem, plesom in ljudsko igro že vrsto let ohranjajo slovensko kulturno dediščino ter običaje naše ožje in širše okolice.

Ob tej priložnosti so bila podeljena tudi društvena priznanja, ki so jih dobili Nik Kajtna, Žiga Planinšek, Žan Javornik in Lucija Planinšek. Tisti, ki v društvu sodelujejo že več let, so prejeli Maroltove značke. Bronasto značko za več kot 5 let udejstovanja sta prejela Marko Belej in Stanka Brečko, srebrno značko za več kot 10 let udejstvovanja je dobil Branko Čepin, za več kot 15 let udejstvovanja v društvu pa so zlato značko prejeli Alenka Planinšek, Darko Planinšek, Alen Matek, Ernest Kladnik, Brane Kovač, Mojca Obrovnik, Jože Teršek, Irena Pušnik in Simon Pušnik. Častno Maroltovo značko je za 30 let udejstvovanja dobila Erika Krašek.

Društvo je od Občine Laško prejelo bronasto listino, od Zveze ljudskih tradicijskih skupin Slovenije pa priznanje. Na Rečičane so se spomnili tudi v KD Anton Tanc, Etno odboru Jureta Krašovca in Zvezi Možnar ter Likovno društvo Laško.

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik