spot_img

Liga Nova KBM: Zlatorog z zmago do 2. mesta pred končnico

V 10. kolu sta v nedeljo, 8. maja, Zlatorog in Helios Suns odigrala še zadnjo tekmo pred končnico državnega prvenstva. Tekma, kjer sta se ekipi osemkrat zamenjali v vodstvu in devetkrat bili izenačeni, je bila odločena šele v zadnji četrtini. Pomembno razliko so domači košarkarji naredili po dosojenih tehničnih napakah gostujočega trenerja in njegovega pomočnika dobri dve minuti pred koncem tekme, ko so zadeli vse proste mete in hkrati dosegli še koš iz igre (87:79). Ob glasnem navijanju je Zlatorog knjižnil še sedmo zmago v ligi za prvaka in si s tem zagotovil 2. mesto pred končnico, ki se za Laščane začne v četrtek, 12. maja, ko bo v Treh lilijah odigrana prva tekma četrtfinala. Nasprotnik Zlatoroga bo LTH Castings iz Škofje Loke.

Po tekmi je trener Aleš Pipan čestital fantom za zmago in za dobro odigrano celotno ligo za prvaka: “Predstava proti Helios Sunsem ni bila idealna, smo pa zato bili osredotočeni na nastope v Ligi Nova KBM za prvaka od prve do zadnje tekme. Imeli smo sicer manjša nihanja, a ta se v športu vselej dogajajo. Z drugim mestom pred končnico smo lahko zadovoljni.”

KK Zlatorog : KK Helios Suns – 95:85 (24:22, 17:20, 27:27, 27:16)

KK Zlatorog: Jurak 11, Barič 7, Jeftić 14, Lisica -, Miklavčič -, Booker 16 (12 skokov), Krušič 2, Vašl 2, Abrams 23, Vujasinović 7, Đekić 5, Čebašek 8.

KK Helios Suns: Močnik Jure, Čakarun 20, Močnik Jan 7, Ožegovič, Vesel, Berlič, Gorjanc 5, Zagorac, Atanacković 16, Lelić 16, Robertson 21, Vončina.

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik