spot_img

Mladi pokazali znanje prve pomoči

V torek, 12. aprila, je na POŠ Debro potekalo IX. območno tekmovanje osnovnošolskih ekip iz znanje prve pomoči laške in radeške občine, ki ga je organiziralo Območno združenje Rdečega križa Laško – Radeče. Sedem ekip se je udeležilo tekmovanja, ki je bilo sestavljeno iz pisnega dela, kjer se je preverjalo znanje iz prve pomoči in zgodovine Rdečega križa, nato pa je sledil še praktični del, kjer so morali učenci nuditi prvo pomoč poškodovanim ob štirih različnih nezgodah in situacijah.

Na uradnem zaključku tekmovanja so se razglasili rezultati, organizatorji pa so ekipam podelili še priznanja, najboljšim trem ekipam pa še pokale. Še prej so nekaj besed tekmovalcem namenili ocenjevalci, spregovorili pa so tudi pomočnica ravnatelja OŠ Primoža Trubarja Laško Irena Namestnik, župan občine Laško Franc Zdolšek in predsednica Strokovnega centra za prvo pomoč OZ RK Laško – Radeče Nuša Konec Juričič.

Najbolje se je na tekmovanju odrezala 1. ekipa OŠ Primoža Trubarja Laško, ki se bo že ta petek, 15. aprila, udeležila regijskega tekmovanja ekip prve pomoči na OŠ Šempeter. V naslednjih vrsticah pa si lahko preberete še uvrstitve ostalih ekip.

  1. mesto: OŠ Primoža Trubarja Laško 1
  2. mesto: OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice 1
  3. mesto: OŠ Primoža Trubarja Laško 2
  4. mesto: OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice 2
  5. mesto: OŠ Marjana Nemca Radeče
  6. mesto: POŠ Debro 2
  7. mesto: POŠ Debro 1

 

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik