spot_img

Pustne maske odganjale zimo tudi v Laškem

Tudi letos so se po ulicah Laškega na pustno soboto sprehodile maske vseh vrst in oblik. Med vsemi pustnimi maskami, ki so sodelovale v povorki, je komisija izbrala najbolj izvirne in zanimive maske, opis zmagovalnih mask pa si lahko ogledate v opisu spodaj. Vabljeni k ogledu utrinkov z letošnje pustne povorke … Katera maska pa je vas najbolj prepričala?

Zmagovalci:

  1. mesto: “Stoji, stoji tam beli grad” (KD Anton Tanc)
    Tancem je na uho prišla stara ljudska pesem Stoji, stoji tam beli grad, zato so poklicali še Šentlenartčane in izvedeli celotno zgodbo … Leta 1787, v času Marije Terezije, se je začela Avstrijsko-turške vojna. Avstrijsko vojsko je vodil feldmaršal Ernst Gideon von Laudon. Njegova zadnja pomembna zmaga je bila leta 1789, ko je v treh tednih zavzel takrat turški Beograd. Kot osvajalec Beograda je opisan v uprizorjeni pesmi.
  2. mesto: “Sumoborci”
    Sumoborci z Japonske, trenutno nastanjeni v Celju. Ponosni so na svojo 200-letno tradicijo prehranjevanja in oblačenja. Njihova rokoborba je moč, disciplina, red in skrb za vzdrževanje tradicije.
  3. mesto: »Olafi iz Trobnega Dola« (KD Trobni Dol)
    Letošnji mili in večinoma zeleni zimi so na pomoč priskočili junaki Ledenega kraljestva iz Trobnega Dola, ki so namesto zimskih radosti s svojo čarovnijo, medsebojno toplino, prijateljstvom, dobroto, iskrenostjo, dobrosrčnostjo, poštenjem in ostalimi dobrimi lastnostmi v teh neprijaznih časih razveseljevali in bodrili staro in mlado. Snežaki Olafi so nova generacija, ki svet spreminja v boljši, lepši in srečnejši jutri, kar nam je vsem še kako dobrodošlo in nujno potrebno. V pozdrav in prihod pomladi se bodo sedaj za nekaj časa umaknili, v svojem zaključnem plesu pa so z vsemi svojimi plemenitimi in pozitivnimi lastnostmi napolnili tudi naša srca, z željo, da nas skozi vse leto spremlja vse lepo in dobro.

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik