spot_img

Znani prejemniki priznanj za delovanje na kulturnem in etnografskem področju v občini Laško

Vsako leto 8. februarja, na dan smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna, kultura dobi še večji pomen in pozornost javnosti. Praznik smo obeležili tudi v Laškem, in sicer v petek, 5. februarja, s proslavo v Kulturnem centru Laško, kjer so bili znani tudi prejemniki priznanj za delovanje na kulturnem in etnografskem področju v občini Laško.

Priznanje zlati možnar, ki ga je že 26. podelil Etno odbor Jureta Krašovca pri Zvezi kulturnih društev občine Laško Možnar, sta za izjemne dosežke in uspehe na področju etnografske dejavnosti v občini Laško za leto 2015 prejela Matjaž Guček in Janko Salobir.

Hkrati so bila na proslavi podeljena tudi priznanja Antona Aškerca. Za leto 2015 so priznanje prejeli Jože Požaršek za dolgoletno delo na področju ljubiteljskega zborovskega petja, KUD Lipa Rečica za delovanje na področju ljubiteljske kulturne dejavnosti in posthumno Danijela Zupan za delovanje na literarnem področju.

Večer so z glasbo in recitacijo popestrili Moški pevski zbor Laško, učenci Glasbene šole Laško – Radeče in recitatorji KD Anton Aškerc Rimske Toplice.

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik