spot_img

Tanci vabijo na letni koncert “Tanc in Tanci”

Tanci vabijo na letni koncert. (Foto: FB Kulturno društvo Anton Tanc; Foto Fleš)
Skozi koncert vas bo z besedami in s plesom popeljal sam Anton Tanc. (Foto: Foto Fleš; FB Kulturno društvo Anton Tanc)

Tanci – člani folklorne skupine KD Anton Tanc Marija Gradec tudi letos pripravljajo letni koncert z naslovom »Tanc in Tanci«,  ki bo 29. 11. 2015 ob 17. uri v Kulturnem centru Laško. Koncert bo pika na i v letošnjem ustvarjalnemu letu, posvetili pa ga bodo pesniku, pisatelju in prevajalcu Antonu Tancu, katerega ime nosi društvo. Prav zato so se odločili, da bo ta koncert nekaj posebnega, kajti dodali so mu kanček skrivnosti, iskro čarobnosti, predvsem pa obilico ponosa. In da izdajo še skrivnost – skozi koncert vas bo z besedami in s plesom popeljal sam Anton Tanc.

Na koncertu bodo nastopali tudi folkloristi in muzikanti OŠ Primoža Trubarja Laško, folklorniki in folklornice KUD Lipa Rečica in člani in članice KD Prežihov Voranc Jurklošter.

Kulturno društvo Anton Tanc iz Marija Gradca pri Laškem ima že več kot 35-letno tradicijo. V društvu je približno 25 članov, ki se ukvarjajo z raziskovanjem, ohranjanjem in predstavljanjem slovenske kulturne dediščine. Predstavljajo predvsem običaje iz domačega okolja (Laško z okolico), ki jih ob pristni domači glasbi spremljata petje in plesi iz različnih slovenskih pokrajin. V letih delovanja so Tanci večkrat zastopali in predstavljali naše mesto širom Slovenije, našo deželo pa so večkrat predstavljali tudi v tujini, na kar so zelo ponosni. Obiskali so Anglijo, Avstrijo, Madžarsko, Hrvaško, Srbijo, Skandinavijo, Rusijo in ostale države.

Vstopnine na koncert ni!

KD Anton Tanc Marija Gradec, NK

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik