spot_img

Imenovani novi nadzorniki v Pivovarni Laško

Na včerajšnji 24. skupščini delničarjev Pivovarne Laško, na kateri je bilo prisotnega 70,42 odstotkov kapitala, so delničarji spremenili status družbe in imenovali nove nadzornike družbe, predstavnike kapitala.

Foto: Pivovarna Laško
Skupna pivovarna se bo v prihodnje imenovala Pivovarna Laško Union. (Foto: Pivovarna Laško)

Skupščina delničarjev se je seznanila z odstopom dosedanjih članov nadzornega sveta, predstavnikov kapitala Gorana Brankoviča, Petra Groznika, Jožeta Bajuka in Janeza Škrubeja, imenovani pa so bili novi člani nadzornega sveta s štiriletnim mandatom, in sicer Marta Natalio Bulhak, Lucas Antonius van Haastrecht, Dimitar Alexiev Dimitrov in Marcus Alfred Liebl.

Delničarji so z 99,95 odstotno večino glasov podprli spremembe statuta, po katerih bo imela Pivovarna Laško od sedaj do sedem članov uprave. Potrdili so tudi spremembe členov, ki določajo, da so lahko člani uprave ali nadzornega sveta Pivovarne Laško člani organov vodenja družbe Heineken N.V. ali zaposleni v tej družbi ali v njenih odvisnih družbah.

Predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko je napovedal tudi preimenovanje pivovarn v Ljubljani in Laškem – skupna pivovarna se bo v prihodnje imenovala Pivovarna Laško Union.

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik