spot_img

60 radioamaterskih let

Začetek radioamaterske dejavnosti v Laškem sega že v leto 1946, ko se je pod okriljem Ljudske tehnike zbralo okoli 10 mladih Laščanov. Zgodba razvoja radioamaterstva v Laškem se nadaljuje v letu 1955, ko 15. avgusta laški radioamaterji v Register društev na Okrajnem ljudskem odboru Celje vpišejo predhodnika današnjega kluba, in sicer Radio klub »Partizan« Laško. Tega leta je Radio klub Laško dobil radioamaterski pozivni znak YU3GCD, ki se je po osamosvojitvi Slovenije preimenoval v S59GCD.

V šestih desetletjih delovanja so člani kluba uspešno sodelovali na raznih tekmovanjih, ne zapostavljajo niti izobraževanja niti druženja, hkrati pa je pomemben del njihovega delovanja tudi sodelovanje s civilno zaščito. Ob jubileju so člani v Muzeju Laško razstavili opremo, s katero so delovali v vseh teh letih, z zapisi in fotografijami na panojih pa so prikazali del njihovega udejstovanja v klubu.

Razstava bo na ogled do konca novembra in mogoče še kakšnega ljubitelja tehnike zamika, da se po ogledu razstave pridruži laškim radioamaterjem.

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik