spot_img

Avgustovski večeri pod zvezdami

Poletje letos še ni reklo zadnje besede in pred nami je še nekaj prijetnih poletnih večerov. V STIK-u Laško bodo tudi letos tri petkove avgustovske večere popestrili z dogodki pod naslovom Avgust pod zvezdami. Na občinskem dvorišču bodo naslednje tri petke priredili dva filmska večera in enega gledališkega. “Gre za dogodke, ki se bodo odvili na prostem, v večernem času, pod avgustovskimi zvezdami, z namenom, da tudi v avgustu poskrbimo za kulturno dogajanje in možnost druženja,” pojasnjuje Tina Belej, koordinatorka prireditev v STIK-u.

Filmska klasika Moje pesmi, moje sanje z  Julie Andrews in Christopherjem Plummerjem v glavnih vlogah.

Že danes si boste lahko ob 20.30 uri ogledali športno komično dramo Postali bomo prvaki sveta (v izvirniku Bićemo prvaci sveta), naslednji petek, 14. avgusta ob 20.30 uri, pa je na vrsti filmska klasika Moje pesmi, moje sanje (v izvirniku The Sound of Music). “Filma sta bila izbrana glede na aktualnost. Postali bomo prvaki sveta je film, ki je bil zelo odmeven v naši širši regiji, prav tako gre za tematiko košarke, film Moje pesmi, moje sanje pa velja za filmsko klasiko, ki letos praznuje 50 let in je film, ki ga rade gledajo vse generacije,” pravijo v STIK-u.

Zadnji petkov večer pod zvezdami, 21. avgusta ob 20.30, pa na gledalce čaka monokomedija Mulc vas gleda Bojana Emeršiča. Omenjena monokomedija je nadaljevanje dveh komedij, ki ju je STIK-u že gostil v Kulturnem centru Laško – Fotr z Ladom Bizovičarjem in Star fotr z Janezom Hočevarjem Rifletom.

Bojan Emeršič v monokomediji Mulc vas gleda.

Filmska večera bosta za obiskovalce brezplačna, medtem ko bo za ogled monokomedije treba odšteti 17 eur. Vsi dogodki bodo na občinskem dvorišču. V primeru slabega vremena se ogled filmov prestavi v Otročji center Kino, gledališko predstavo pa si boste v tem primeru lahko ogledali v Kulturnem centru Laško.

Laško v mesecu avgustu ne bo počivalo, na naši spletni strani pa lahko v koledarju prireditev preverite, kaj, kdaj in kje se bo odvijal kakšen dogodek, prireditev ali delavnica.

NK

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik