spot_img

Odprt Senior vadbeni park v Domu starejših Laško

Senior vadbeni park je nova pridobitev Doma starejših Laško. Že obstoječemu balinišču so dodali rusko kegljišče, krožno sprehajalno pot in pet vadbenih naprav. Vadbene postaje so posebej prilagojene potrebam starejše populacije. Tovrstni parki omogočajo  ohranjanje oz. izboljšanje gibalnih sposobnosti, hkrati pa so odlična priložnost za kvalitetno druženje in aktivno preživljanje prostega časa. Investicijo, vredno nekaj tisoč evrov, so omogočili donatorji.

Otvoritev Senior vadbenega parka v Domu starejših Laško. (Foto: MMC TV Laško)

Na otvoritvi parka je Janja Podkoritnik Kamenšek, vodja Doma starejših, pojasnila, da je Senior vadbeni park pomembna pridobitev za dom, saj stanovalci radi sodelujejo pri telovadbi. »Ker je naš dom v prijetnem zelenem okolju, smo se odločili, da jim to možnost ponudimo tudi zunaj, ne samo v telovadnici. Ponosni smo na pridobitev in stanovalci so je zelo veseli. Zelo se veselijo tudi ruskega kegljišča, ki omogoča skupinsko druženje, zato mislim, da smo naredili koristno zadevo.«

Janja Podkoritnik Kamenšek, vodja Doma starejših, in mag. Andrej Bošnjak, predsednik uprave družbe Thermana, sta s prerezom traku slavnostno odprla vadbeni park. (Foto: MMC TV Laško)

»Vsekakor je to dodatna ponudba in izboljšuje počutje naših varovancev v domu, kar je nujno potrebno, saj si želimo, da so varovanci pri nas zadovoljni, da se čim več gibljejo in ohranjajo zdravje v čim boljši kondiciji, kajti zdravje je le kakovost življenja,« je novo pridobitev v domu komentiral predsednik uprave Thermane mag. Andrej Bošnjak. Hkrati Senior vadbeni park ni namenjen le stanovalcem doma, ampak ga v Thermani vidijo kot nosilca dodane vrednosti tudi za okoliške starejše krajane. Veseli bomo vsakega, ki se nam bo pridružil pri uporabi tega vadbenega parka in ki bo tudi na ta način delil svoj prosti čas z našimi varovanci, ki so zelo veseli vsakega obiska,« je še dodal Bošnjak.

Otvoritve se je udeležil tudi župan občine Laško, Franc Zdolšek, ki meni, da je vadbeni park pomembna pridobitev. »Mislim, da je to začetek še podobnih naprav v Laškem, kjer se bodo lahko starejši družili in se hkrati primerno razgibavali, vsak po svojih zmožnostih, in mislim, da bo druženje med prebivalci Laškega in prebivalci doma še bolj pristno in prijazno,« je zaključil Zdolšek.

Rusko kegljišče, enega v nizu naprav vadbenega parka, sta preizkusila tudi mag. Andrej Bošnjak in stanovalec Doma starejših Laško g. Jože Kuntarič. (Foto: MMC TV Laško)

Vse vadbene postaje so bile postavljene pretekli četrtek, nekateri stanovalci so se po besedah Podkoritnik Kamenškove že opogumili in jih preizkusili, v nadaljevanju pa bodo s pomočjo terapevtk stanovalcem razložili, kako in zakaj se posamezna postaja uporablja, in jih pod nadzorom uvedli,  da bodo lahko telovadili tudi samostojno.

NK

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik