spot_img

S pogovorom do novih moči

Od letošnjega aprila v  Laškem ob četrtkih deluje brezplačna psihološka svetovalnica Posvet – Tu smo zate, namenjena osebam starejšim od 18 let. Projekt je podprla tudi občina, ki je za potrebe svetovalnice enkrat tedensko odstopila prostor v pritličju, sicer pa svetovalnica deluje v okviru javnozdravstvenega projekta MOČ, ki ga vodijo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje in ki je financiran iz virov programa Norveškega finančnega mehanizma 2009–2014.

Psihološko svetovanje izvajajo usposobljeni svetovalci, ki so vključeni v redno supervizijo (v Laškem svetujeta dve psihologinji),  pogovor s strokovnjakom pa se odvija v zaupnem in prijetnem okolju ter traja od 45 do 60 minut. V psihološki svetovalnici je smiselno poiskati strokovno pomoč v najrazličnejših težavah, kot so stiske v družini in partnerskih odnosih, stiske ob življenjskih preizkušnjah in krizah, čustvene stiske, izgubljanje življenjskega smisla, razmišljanje o samomoru, težave z odvisnostmi, spoprijemanje s hudo telesno boleznijo, z invalidnostjo ter druge stiske, ki jim posamezniki in družine niso kos.

Na posvet se lahko naročite po telefonu na številko 031-778-772 vsak delovni dan med 8. in 15. uro ali pošljete elektronsko sporočilo na svetovalnica@nijz.si.

 

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik