spot_img

Plaz v Spodnji Rečici zasul potok Rečico

Po torkovem močnem deževju v občini Laško, ko so na več lokacijah morali posredovati gasilci PGD Laško, ki so iz vode izvlekli osebni vozili, se je v sredo ob 16.44 v Spodnji Rečici sprožil zemeljskih plaz velikega obsega.

V strugo Rečice je zdrsnilo več kot 10.000 kubikov zemlje. (Foto: Boris Vrabec)

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je plaz zasul strugo potoka Rečica, ki je poplavila proizvodnje prostore podjetja Fragmat TIM in nekaj drugih proizvodnih prostorov. Posredovali so gasilci GZ Laško, občinske službe z delovno mehanizacijo, o dogodku pa so obveščene tudi vse pristojne službe. Zajezena voda je grozila, da se bo v primeru rušilnega vala poplavila stanovanjske in druge objekte na območju Spodnje Rečice in Laškega.

Kot je povedal poveljnik štaba civilne zaščite občine Laško, Jože Senica, se je plaz sprožil zaradi velike količine padavin in nestrokovnega odlaganja jalovine na hribu nad potokom. Po pobočju je zdrsnilo okoli 15.000 kubikov zemlje, približno polovico nanosov so že uspeli odstraniti in z začasnimi ukrepi poskušali preprečiti morebitne nadaljnje zdrse. Gasilci so strugo potoka čistili vso noč in uspeli zaščititi prizadeto podjetje, problem pa trenutno predstavlja pomanjkanje prostora za odlaganje jalovine.

Rečica je popravila proizvodne prostore podjetja Fragmat TIM (Foto: Boris Vrabec)

NK

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik