spot_img

Božično-novoletni koncert (27. 11. 2011)

39. tradicionalni božično-novoletni koncert Laške pihalne godbe z mažoretno skupino ter gostoma Matjažem Jelenom in Manuelo Brečko v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti

Laška pihalna godba je najstarejše kulturno društvo v občini Laško, ki bo v letu 2012 praznovalo že 150 let delovanja. Je tudi najštevilčnejše društvo, saj združuje preko 150 članov. Letošnje leto je bilo za Laško pihalno godbo več kot uspešno. Njeni člani so se udeležili 16. tekmovanja slovenskih godb v izvajanju zabavnega programa za ”POKAL VINKA ŠTRUCLA” in osvojili zlato plaketo s posebno pohvalo in absolutno 1. mesto ter pokal Vinka Štrucla.

Aprila so se odpravili v Split na mednarodno tekmovanje ”Mitteleuropa Blasmusikfestival”, kjer so prejeli nagrado za absolutnega zmagovalca festivala (98 točk). Zmagali so v prosti kategoriji, dirigent in umetniški vodja, Gašper Salobir, pa je prejel prestižno nagrado za najboljšega dirigenta festivala. Uspešni pa niso bili samo godbeniki. Tudi mažorete skupine senior so dosegle 1. mesto na državnem tekmovanju in 4. na evropskem prvenstvu v Zagrebu.

ORGANIZATORJI PRIREDITVE: Laška pihalna godba, STIK, Občina Laško, Pivovarna Laško

Sorodni prispevki

Tifernusov dnevnik